Docenten

Joni

Eigenaar/Docent

Dansfit, Country, Stijldansen, Solo Latin


Ik ben Joni en ik verzorg de stijldans, solo latin, dansfit en countrylessen bij danscentrum van Loon. Mijn ouders zijn in 1987 begonnen met de dansschool wat maakt dat ik van kinds af aan de dansschool ben ingerold. Vanaf mijn 16e geef ik hier dan ook les. Dit doe ik met heel veel passie & plezier. Vanaf 2017 heb ik het stokje van mijn vader overgenomen en proberen ik samen met het team nieuwe ideeën de dansschool in te brengen.

Fons

Docent

Stijldansen


Fons zit ca 35 jaar in het dansvak .Als geboren Brabander weet hij er de sfeer goed in te houden. Zijn liefde voor de danssport begon op 14 jarige leeftijd bij danscentrum Jordans te Bergen op Zoom. Vele uren bracht hij door op de vloer en stapte vervolgens in het wedstrijdcircuit. Zoals vele dansers had hij een vurige wens om na de actieve wedstrijdperiode een eigen school te beginnen. Hij startte in Brabant met lesgeven in de weekeinden en combineerde dat met zijn hoofdbaan (Defensie). In 1987 opende hij een eigen dans- en sportcentrum op ’t Harde. Sport in de vorm van fitness, aerobics, conditietraining, calanetics en zelfverdedigingsporten. Dansen in de vorm van Stijldansen, clipdansen, rock & roll, mambo en Can Can. Naast het lesgeven bekwaamde hij zich op het gebied van sport/dans begeleiding; blessurepreventie en blessurebehandeling (sportzorgmasseur). Verder richtte hij de majorettevereniging MSTT op en bracht hij het twirlen onder de aandacht op de Veluwe. In 1992 verkocht Fons het sportdeel (aan Derks gym) en richtte hij zich volledig op het dansen. De naam van de school wijzigde in Danscentrum Fons van Loon. Dat bracht een grote wedstrijdgroep voert die jarenlang op nationaal niveau bij de Nederlandse Vereniging Amateur Danssport de nodige prijzen in de wacht sleepte. In jan 2018 heeft Fons zijn dansschool overgedragen aan zijn zoon Joni en bleef hij verbonden aan de dansschool door op maandagavond de lessen te verzorgen. Ook verricht hij nog de nodige hand- en spandiensten binnen de dansschool. Fons brengt een behoorlijke dans- en leservaring in z’n rugzak mee, heeft een gezonde dosis humor en staat voor kwaliteit.
 

Désirée

Docent

Puppydance, Kidsdance 4-6 & 6-9, Musical, Teendance 9-11 & 12+, Stijldansen, Kidsdance Epe


Mijn naam is Désirée en ik verzorg grotendeels de kinder- en jeugdlessen bij Danscentrum van Loon. Van jongs af aan heb ik een grote passie gehad voor dansen. De energie en het plezier wat je uit dansen kunt halen, is voor mij heel belangrijk en geeft mij kracht. Om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken, heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Ik vind het belangrijk daar iedereen zichzelf kan zijn tijdens mijn lessen. Het maakt niet uit hoe goed je bent of welke danstechnieken je allemaal al beheerst. Iedereen kan leren dansen! Mijn doel is dan ook om mijn passie, plezier, en enthousiasme over te dragen op mijn leerlingen. Samen als groep een choreografie neerzetten, waarbij iedereen geniet en zijn/haar eigen steentje bijdraagt is iets waar ik als docent heel erg van geniet.

Susanne

Assistent

puppydance & kidsdance


Ik ben Susanne en ik ben sinds september/oktober 2018 bij de dansschool. Ik dans zelf in de Teendance groep op de vrijdag avond en daarnaast help ik op de woensdag- en vrijdagavond Dësirée met de lessen. Naast dansen doe ik aan paardrijden en werk ik bij het pannenkoekenhuis in 't Harde.