Tijdens deze les leer je verschillende yoga-houdingen aan.  De houdingen worden in deze les stuk voor stuk uitgevoerd, waardoor er veel tijd en ruimte is om een houding goed te leren uit te voeren. Doordat je tijdens deze les zo bewust bezig bent met de houding van je lichaam, zul je gaan merken dat jouw houding in het dagelijks leven ook zal verbeteren. Dit helpt te voorkomen dat je nek-, schouder-, rug- of heupklachten kan ontwikkelen door een verkeerde houding.

Beweeg jij in het dagelijks leven al veel? Dan is een les yoga geschikt om de variatie van het bewegen te vergroten. Veel sporten zoals fietsen, wandelen, of hardlopen hebben bewegingen die vooral “in dezelfde lijn” zitten. Na verloop van tijd kun je daar het “bewegen in dezelfde lijn” zelfs lenigheid in de spieren gaan verliezen.

Naast het fysieke aspect van de les, werken we veel aan aan ‘goed en diep inademen’. Tegenwoordig leven wij vrij gehaast en ademen wij veel oppervlakkiger dan vroeger. Dit houdt de stresshormonen in ons lichaam op gang, waardoor er verschillende klachten kunnen komen. Rustig en diep inademen kan je helpen om beter te slapen, om je hartslag en bloeddruk te verlagen en je stresshormonen te verminderen. Ook kan het je helpen bij mentale onrust.

Gun jij jezelf een oplaadmoment? Kom dan eens een proefles doen! Iedereen kan de houdingen op zijn of haar eigen niveau doen, waardoor de les geschikt is voor iedereen.