joni

Joni van Loon

Dansdocent / Eigenaar

Ik ben Joni en ik verzorg de stijldans, solo latin, dansfit en countrylessen bij danscentrum van Loon. Mijn ouders zijn in 1987 begonnen met de dansschool wat maakt dat ik van kinds af aan de dansschool ben ingerold. Vanaf mijn 16e geef ik hier dan ook les. Dit doe ik met heel veel passie & plezier. Vanaf 2017 heb ik het stokje van mijn vader overgenomen en proberen ik samen met het team nieuwe ideeën de dansschool in te brengen.

Schermafbeelding 2020-01-05 om 19.16.03

Fons van Loon

Dansdocent

Fons zit ca 35 jaar in het dansvak .Als geboren Brabander weet hij er de sfeer goed in te houden. Zijn liefde voor de danssport begon op 14 jarige leeftijd bij danscentrum Jordans te Bergen op Zoom. Vele uren bracht hij door op de vloer en stapte vervolgens in het wedstrijdcircuit. Zoals vele dansers had hij een vurige wens om na de actieve wedstrijdperiode een eigen school te beginnen. Hij startte in Brabant met lesgeven in de weekeinden en combineerde dat met zijn hoofdbaan (Defensie). In 1987 opende hij een eigen dans- en sportcentrum op ’t Harde. Sport in de vorm van fitness, aerobics, conditietraining, calanetics en zelfverdedigingsporten. Dansen in de vorm van Stijldansen, clipdansen, rock & roll, mambo en Can Can. Naast het lesgeven bekwaamde hij zich op het gebied van sport/dans begeleiding; blessurepreventie en blessurebehandeling (sportzorgmasseur). Verder richtte hij de majorettevereniging MSTT op en bracht hij het twirlen onder de aandacht op de Veluwe. In 1992 verkocht Fons het sportdeel (aan Derks gym) en richtte hij zich volledig op het dansen. De naam van de school wijzigde in Danscentrum Fons van Loon. Dat bracht een grote wedstrijdgroep voert die jarenlang op nationaal niveau bij de Nederlandse Vereniging Amateur Danssport de nodige prijzen in de wacht sleepte. In jan 2018 heeft Fons zijn dansschool overgedragen aan zijn zoon Joni en bleef hij verbonden aan de dansschool door op maandagavond de lessen te verzorgen. Ook verricht hij nog de nodige hand- en spandiensten binnen de dansschool. Fons brengt een behoorlijke dans- en leservaring in z’n rugzak mee, heeft een gezonde dosis humor en staat voor kwaliteit.

65606890_10219289534218084_7871152023805100032_n

Désirée Hulst

Dansdocent

Mijn naam is Désirée en ik verzorg grotendeels de kinder- en jeugdlessen bij Danscentrum van Loon. Van jongs af aan heb ik een grote passie gehad voor dansen. De energie en het plezier wat je uit dansen kunt halen, is voor mij heel belangrijk en geeft mij kracht. Om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken, heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Ik vind het belangrijk daar iedereen zichzelf kan zijn tijdens mijn lessen. Het maakt niet uit hoe goed je bent of welke danstechnieken je allemaal al beheerst. Iedereen kan leren dansen! Mijn doel is dan ook om mijn passie, plezier, en enthousiasme over te dragen op mijn leerlingen. Samen als groep een choreografie neerzetten, waarbij iedereen geniet en zijn/haar eigen steentje bijdraagt is iets waar ik als docent heel erg van geniet.

me

Jody van Heerde

Yoga docent

Mijn naam is Jody en ik verzorg de yogales bij Danscentrum Van Loon. Het mooie van yoga vind ik de combinatie van kracht en balans. Het voortdurend zoeken naar evenwicht en weten wanneer je los moet laten is net zo relevant op de yoga-mat als in de rest van het leven. Tijdens een yogales neem je afstand van de dagelijkse dingen en breng je de focus terug naar het hier en nu. Door je ademhaling te verbinden aan je bewegingen word je je bewust van je lichaam, creëer je verdieping in de houdingen en merk je dat ook poses die moeilijk lijken, goed te doen zijn. Zolang je maar blijft ademen. Het is mijn doel lessen vorm te geven waarin zowel gevorderde yoga-beoefenaars als beginners zich thuis voelen.

WhatsApp Image 2020-11-15 at 20.21.50

Eline Wieringa

Assistent

Ik ben Eline. Ik zit sinds mei/juni 2019 op de dansschool, bij de groep teendance. Verder help ik op de woensdag- en de vrijdagavond Désirée bij de lessen. Ik doe verder nog de opleiding onderwijsassistent.